17 de Juny de 2013

ANIGAMI ENGEGA UN PROJECTE PIONER A L’ESTAT D’ESTIMULACIÓ NEUROSENSORIAL PER A DISCAPACITATS INTELECTUALS

El proper dijous 20 de juny una trentena de discapacitats del Grup Catalònia, en col·laboració amb la Fura del Baus, Anigami Experiències i ISDEC, escenificaran una xarxa humana que s'elevarà a aproximadament 40 metres d'alçada i que esdevindrà la culminació d'un repte compartit per persones amb necessitats especials i els seus terapeutes.

La iniciativa no s'entén sense l'associació de tres empreses -La Fura dels Baus, Anigami Experiències i ISDEC- que han unit esforços per fer realitat Dreams, un nou projecte destinat a l'àmbit sociosanitari i de la dependència. Dreams s'orienta a promoure canvis motivacionals de caràcter psíquic i físic en les persones amb necessitats especials i ha escollit el Grup Catalònia per tal d'escenificar una xarxa humana pionera.

La xarxa humana és una experiència coproduïda per Anigami i La Fura dels Baus. La seva força i espectacularitat rau en la potència humana que desprèn, capaç d’emocionar i captivar… Un equip de persones suspeses en l’aire i unides les unes amb les altres sota un repte comú. És una experiència humana extraordinària que genera vincles emocionals permanents.

El Grup Catalònia engloba quatre entitats sense ànim de lucre que comparteixen l’objectiu comú d’atendre les persones amb discapacitat intel·lectual. L’escenificació d’una xarxa humana pretén aprofundir en el vincle emocional entre les persones amb necessitats especials i els seus terapeutes. L'estimulació neurosensorial i cognitiva, la cohesió, el treball en equip i el repte compartit són alguns dels valors d'aquesta experiència ludicoterapèutica. L'espectacularitat i la bellesa de les imatges seran doncs el fruit d'un procés de treball en equip que enforteix i estreny els vincles entre monitors i discapacitats intel·lectuals a partir d'una activitat de caràcter marcadament innovador.

L’acte es portarà a terme el proper dijous 20 de juny a les 16.30 h al recinte Flor de Maig del Grup Catalònia (ctra. Flor de Maig, km. 2'8 - Cerdanyola del Vallès).

 


http://www.grupcatalonia.org/ca/news/una-trentena-de-discapacitats-es-coordinaran-al-cel-fer-una-xarxa-humana

PDF Nota de premsa
Nota de premsa
xarxa humana Xarxa Humana
Google Maps