Anigami

Anigami Experiències

Guardonada per la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona pel seu caràcter innovador i de respecte al medi ambient, Anigami Aventura SL és una empresa de serveis del segle XXI, un projecte avançat sobre la simbiosi entre les persones i la natura, l’oci i les emocions: experiències humanes al medi natural.

Actualment, centralitzats en un novedós Parc d'Aventura al Collsacabra ofereix els més variats serveis i activitats per a tots el públics:  instal·lacions i muntatges d’aventura arreu de Catalunya, experiències i turisme actiu a Osona, comiats de solter originals com la Gimcana Humor Amarillo,  treballs verticals i especialitzats de rigging per totm el mon, producció de fires, espectacles i celebració de festes privades i casaments a la natura etc.

video del nostre territori

Entrevista a Anigami a Ruralactiva

ANIGAMI AVENTURA SL.
Mas Les Comes
Ctra C-153 Km.18,7
08511 L'Esquirol
Tel (0034) 93 744 72 95 / 618 23 10 12
info@anigami.catwww.anigami.cat

. Anigami és una conjunció d’elements entrellaçats a través del temps, de les persones, de les emocions i sobretot de la passió, sumades és clar, a l’atzar.
. El resultat és bàsicament la suma dels elements.
. Tres amics formats a la muntanya de la mà de veterans de “la vella escola”, reconeguts alpinistes, escaladors i muntanyencs de la comarca d’Osona.
. La muntanya esdevé en aquella època per nosaltres, un referent bàsic, un sistema de vida après a poc a poc i basat en els valors, el respecte als elements i a les persones.
. La muntanya ens va fer créixer.
. Vam progressar amb els mestres, guies de l’Escola Catalana d’Alta Muntanya, cursets amb La Federació d’Entitats Excursionistes, escalades i ascensions als Pirineus i als Alps...
. Uns anys més tard, a finals dels 80, començava el boom dels anomenats Esports d’Aventura al Pallars. Aleshores eren una porta d’entrada per al gran públic al fascinant món de la muntanya, amb uns valors més associats a l’aventura que al propi medi.
. Als muntanyencs de tota la vida no ens agradava massa el concepte de comercialitzar la part divertida sense implicar-hi un aprenentatge ni fomentar el respecte.
. Aleshores, 1991, els tres amics vam crear un nou concepte: els “Esports de Natura”, que sumava la diversió amb l’aprenentatge resultant-ne oci i respecte al medi.
. A poc a poc vam anar apropant als amics, als amics dels amics i finalment als escolars del nostre poble i d’altres escoles de la comarca a practicar Esports de Natura, cursets d’escalada, visites d’espeleologia, descens de barrancs, ponting, excursions, xerrades, projecció de diapositives, etc.
. El 1992 vam crear un paraigua legal sota el nom d’Imagina... Guies del Collsacabra, Vall de Sau i Guilleries, en forma d’associació sense ànim de lucre. I el nostre logo va aparèixer d’una fotografia a contrallum d’un de nosaltres, en Pep fent un ràpel.
. L’associació va operar fins a mitjans del 1999, quant els tres socis i amics ens vam plantejar de guanyar algun caler i poder comprar material per treballar millor i amb més seguretat.
. L’Abril del 99 vam donar d’alta una cooperativa, amb el nom capgirat per no perdre la màgia no lucrativa d’ Imagina...  Va néixer Anigami SCCL
. Durant aquest procés es va retirar un dels socis, en Pere, per dedicar-se altres tasques.
. Al 2001, la Diputació de Barcelona ens va atorgar el guardó al Millor Projecte Empresarial Respectuós amb el Medi Ambient, i això ens va donar més empenta.
. Finalment, l’abril del 2003, ja consolidats com a empresa, voltats d’amics, col·laboradors, treballadors i més, vam canviar a una SL per qüestions tècniques i de millora en la gestió.
. En el transcurs d’aquests anys, l’evolució del concepte ha madurat, l’equip tècnic i humà s’ha multiplicat, i l’esperit inicial no tan sols ha perdurat sinó que s’ha establert consolidant un sistema de treball basat en la professionalitat, la responsabilitat i els valors.
. L’any 2005 vam obtenir el distintiu de qualitat SICTED (Sistema Integral de Qualitat Turística en Destins), atorgat per la Secretaria General de Turisme de la Diputació de Barcelona conjuntament amb la Federació Espanyola de Municipis (FEMP), i el  passat 13 novembre de 2007, el Govern de Catalunya va acordar la concessió del Diploma Turístic de Catalunya a la nostra empresa per la tasca i contribució en el desenvolupament del turisme de qualitat al nostre país.

. Des de l'any 2018 gaudim de la certificació de Turisme Sostenible i Responsable BIOSPHERE TOURISM i continuem treballant per ser més eficients i ecològics.
. Avui Anigami Aventura SL, és una empresa pionera i alhora innovadora a Catalunya, compromesa amb el medi, compromesa amb les persones, compromesa amb els valors i que marca la pauta del que serem les empreses de serveis d’oci el dia de demà.

Anigami ha estat concebut per dos socis, s’ha desenvolupat  amb el treball de les persones que hi han col·laborat i ha evolucionat amb el mercat.


Anigami és el fruit d’un equip que definirem com Nosaltres.


Nosaltres creiem en la nostra empresa, en la mesura en que representa allò que som i que nodreix allò que volem ser.

Treballem per el mercat creient que forma part de Nosaltres, això ens proporciona entusiasme i ens manté motivats, cultivant així el vincle humà.

Donat que el repte personal és el que ens ha guiat fins aquí, emprenem el repte empresarial com a eina base per obrir un camí.

Retornem a allò que ens ha ajudat a ser el que som, part d’allò que hem obtingut, sabent que així Nosaltres creixem junts.

Protegim allò que explotem per créixer, amb la convicció que si volem seguir sent, tenim la responsabilitat que allò també creixi amb Nosaltres.

Procurem el Nostre benestar i salut perquè això és el que oferim als altres, com a via per fer créixer el Nosaltres.

Respectem tot allò en el que creiem, en la mesura que volem ser respectats com al que som i fem.

Respectem allò que no desitgem en la mesura que exercim la nostra llibertat d’escollir.

Preferim crear a consumir i la proximitat a la llunyania, de manera que cultivem autosuficiència i procurem generar riquesa en el Nostre entorn.

L’objectiu doncs és créixer com a persones, per així créixer com a col·lectiu i  aportar un benefici evolutiu a tot allò del que formem part Nosaltres.

Recollim avui el que vam plantar ahir, i per això avui seguim plantant.

Google Maps